بسم رب المهدی عج
کودکان فلسطینی یکی از قربانیان همیشگی خشونت و بیعدالتیهای رژیم صهیونیستی هستند. گزارشات سازمانهای حقوق بشری دنیا نشان میدهد که این رژیم در طول سالیان متمادی کودکان فلسطینی را به روشهای مختلف و تنها به اتهام پرتاب سنگ در دفاع از حقوقشان محاکمه، شکنجه و مجازات کرده است.
بر اساس آمارهای کمیته ویژه سازمان ملل در خصوص اقدامات اسراییل در اراضی اشغالی فلسطین، رژیم صهیونیستی سالانه بیش از 700 کودک فلسطینی را بازداشت میکند که هدف انواع شکنجه و بدرفتاری در طول بازداشت، در جریان بازجویی و در زندان قرار میگیرند.
وقتی یک کودک در فلسطین دستگیر میشود خانوادهاش اطلاع دقیقی از مکان بازداشت او ندارند و باید برای آگاهی از محل نگهداری فرزندشان به اطلاعات همسایهها و صلیب سرخ اعتماد کنند.
بر اساس گزارشات سازمانهای مدافع حقوق بشر و حقوق کودک، بازجوییها از بازداشتشدگان بدون حضور وکیل و یا اعضای خانواده کودک انجام میشود و کودکان حتی تا ماهها از ملاقات با خانوادهشان محرومند.
سازمان حمایت از کودکان بینالملل (DCI) طی گزارشی اعلام کرده است که کودکان فلسطینی که فقط 12 سال دارند توسط نیروهای اسراییل به جرم پرتاب سنگ دستگیر و در دادگاههای نظامی محاکمه و بدون اتهام از دو هفته تا دو ماه زندانی میشوند.
همچنین سازمان حقوق بشری بتسلیم در گزارشی آورده است که بین سالهای 2005 تا 2010 ارتش اسراییل 835 کودک فلسطینی زیر 18 سال را تنها به دلیل پرتاب سنگ محاکمه کرده است.
محمد الجریشی یکی از این افراد است که در 16 سالگی دستگیر شده است. در آن سال دیگر همکلاسیهای او در مدرسهای واقع در بیتلحم که در مجموع 24 نفر میشدهاند، به جرم پرتاب سنگ و مشارکتهای سیاسی دستگیر و در زندانهای اسراییل محبوس شدهاند.
همه این کودکان در خانههای خود و در حملات شبانه نیروهای رژیم صهیونیستی دستگیر میشوند.
بتسلیم همچنین ارتش اسراییل را به استفاده از تکنیکهای بازجویی خشونتآمیز علیه کودکان از جمله محرومیت از خواب، پخش موسیقی با صدای بسیار بلند، قرار دادن کیسه روی سر بازجوییشوندگان و قرار گرفتن در دمای بسیار بالا و یا بسیار پایین متهم کرده است.
اغلب کودکان در این شرایط سخت به کارهایی که نکردهاند نیز اعتراف میکنند و متاسفانه دادگاههای نظامی تنها بر اساس این اعترافات حکم صادر میکنند.
محمد الجریشی پس از بازجویی مجبور به امضای برگه اعتراف شده است که به زبان عبری نوشته شده بوده؛ در حالی که او هیچ معلوماتی از این زبان نداشته است. دادگاه نظامی در نهایت او را به چهار ماه و نیم حبس محکوم کرده است.
وی میگوید که در طول بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و 51 روز را در حبس انفرادی و در اتاقی که به سختی از هیکلش بزرگتر بوده گذرانده است.
ریچارد فالک ـ گزارشگر ویژه سازمان ملل ـ در خصوص وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین هشدار داده است که استفاده اسراییل از حبس انفرادی علیه کودکان فلسطینی نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر است.
وی در اینباره میگوید: کودکان فلسطینی تنها قصد اعتراض به وضعیتشان را دارند و در برخی موارد در اعتراض شرایط بازداشت دست به اعتصاب غذا میزنند. از اینرو حبس انفرادی این کودکان نقض حقوق زندانیان است.
وی در ادامه به 53 پرونده اشاره کرده که در آنها فلسطینیان 15 تا 17 ساله از یک تا 24 روز در حبس انفرادی بودهاند.
با وجود ادامه بازداشت افراد زیر 18 سال در فلسطین و درخواست مکرر دنیا برای توقف آن و آزادی فوری زندانیان، آمریکا و انگلیس همپیمانان اصلی اسراییل چشم خود را بر نقض گسترده حقوق بشر توسط این رژیم بستهاند.
در اکتبر 2011 ژوآن مندز ـ گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص شکنجه ـ توقف کامل و فوری استفاده از حبس انفرادی علیه کودکان فلسطینی را خواستار شد.
سلولهای انفرادی زندانهای اسراییل شرایط بسیار بدی دارند. آنها به سختی از اندام زندانی بزرگترند و فاقد پنجره، نور و هوای مناسب هستند که تحمل آن برای انسان غیرممکن است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که سربازان اسراییلی که در اراضی اشغالی خدمت میکنند معتقدند که استفاده از خشونت علیه فلسطینیان و بهویژه کودکان امری تکراری و طبیعی است.
یکی از این سربازان در اینباره گفت: سربازان حتی با کودکان زیر 10 سال نیز خشونتآمیز رفتار میکنند. یک کودک در حالی که لوله اسلحه به سمتش نشانه رفته مجبور است برای زندگیاش به سربازان التماس کند تا بتواند جان خود را نجات دهد.